Харчове обладнання для кафе, ресторану або їдальні - готове рішення
З появою бізнес і торгових центрів формат столових знайшов друге життя. Тепер це не підприємство харчування, що обслуговує конкретний завод або установу, а заклад швидкого обслуговування, відповідне уявленням споживача про якісному сервісі. Столові — демократичний формат, значить, будуть затребувані при будь-якій економічній ситуації в країні.
Інтернет-магазин Техпром розповість, як вибрати і купити кухонне обладнання, яке відповідає вимогам сучасного харчового виробництва.
Професійне обладнання для кухонь
Формат їдальні передбачає повноцінне меню: перші та другі страви, салати, десерти і напої. Традиційно обладнання підбирають під список позицій. Але у випадку зі столовими базовий комплект стандартний.
Список обладнання:
Обладнання гарячого цеху їдальні. У цій частині технологічної зони (кухні) готують гарячі перші і другі страви, гарніри і соуси. Гарячий цех відповідає за всю термічну обробку продуктів (у тому числі, заготовок для холодного цеху).
Перелік обладнання:
- електричні плити. Кількість конфорок підбирається виходячи з завантаження закладу;
- жарочні поверхні;
- електричні сковороди;
- харчоварильні котли;
- рисоварки і макароноварки;
- СВЧ-печі;
- кип'ятильники.
Устаткування холодного цеху їдальні. Тут готують закуски, салати, сезонні холодні страви, жельовані десерти. А так само остуджують напої і напівфабрикати, виготовлені в гарячому цеху. Потрібно таке обладнання:
- Технологічне обладнання для їдалень та кафе — м'ясорубки, картоплечистки, блендери, овочерізки, хліборізки, слайсери.
- Холодильні шафи, холодильні камери зі стелажами.
- Льодогенератори (якщо передбачається подача страв на льоду).
Нейтральне обладнання для їдальні. Необхідно для створення робочих умов в технологічній зоні:
- витяжні зонти;
- мийні ванни;
- виробничі столи;
- візки-шпильки;
- настінні полиці;
- диспенсери для мила та рукосушители.
Холодильне обладнання для зберігання продуктів у їдальні. Техніка, яка використовується в холодному цеху, більше застосовується для приготування страв. Але в їдальні необхідна і складська зона для створення запасу інгредієнтів. Сюди встановлюється таке обладнання:
- Холодильні камери з агрегатом (моноблоком або спліт-системою). Місткість залежить від кількості продуктів, необхідного для безперебійної роботи їдальні.
- Холодильні та морозильні шафи.
- Морозильні ларі або бонети.
Торгове обладнання для шкільної їдальні та харчоблоку. Їдальня в абсолютній більшості випадків передбачає формат самообслуговування. Для продажу страв будуть потрібні:
- Лінії роздачі з полицями, стійками для приладів, посуду і підносів, мармитами перших і других страв, холодильною вітриною і касовою зоною.
- Марміти для перших і других страв (якщо вбудованих в лінію роздачі не вистачає).
- Холодильні або барні шафи для бутильованих напоїв.
Знадобиться меблі для обіднього залу, посуд, кухонний інвентар, предмети сервіровки, спецодяг кухарів і форма офіціантів.
Компанія Техпром пропонує готові рішення для їдальні. Переваги роботи з нами:
- комплексні поставки обладнання: від блендерів до хосперов;
- низька ціна технічного обладнання для їдальні. Ми виробники;
- безкоштовна консультація;
- доставка по всій Україні.